Suomen ensimmäinen minuuttiveloituksella autoja tarjoava go now! paljastaa, miten Helsingissä ajetaan

Kotimainen go now! uudisti ja laajensi palveluaan keväällä. Laajentunut palvelualue, uudistunut hinnoittelumalli ja monipuolisempi täyshybridien kokovalikoima on rohkaissut asiakkaita käyttämään palvelua lyhyiden siirtymisten lisäksi enemmän myös asiointiajoihin. Suurempien autojen ja selkeästi markkinoita halvemman pysäytyshinnan myötä go now! – yhteiskäyttöautoja käytetään enenevissä määrin myös päivittäiseen asiointiin. Keskimääräinen käyttöaika onkin noussut muutosten myötä jo lähelle 60 minuuttia. Go now! toi ensimmäisenä Suomessa minuuttihinnoitellut yhteiskäyttöautot pääkaupunkiseudulle keväällä 2016. Palvelun ensimmäisinä kuukausina autoja käytettiin keskimäärin 25 minuuttia kerrallaan yhdensuuntaisiin ajomatkoihin. Syksyllä 2016 toteutettu edullisemman pysäköinnin mahdollistava hinnoitteluominaisuus aloitti muutoksen palvelun käyttötavassa.

– Huomaamme autojen käytössä selkeän trendin. Perinteisen paikasta toiseen siirtymisen lisäksi keltapeilisillä go now! -autoillamme käydään nyt ostoksilla, harrastuksissa ja lyhyillä työmatkoilla. Kerätyn asiakaspalautteen perusteella käyttöönotetut farmarit on otettu hyvin vastaan ja olemme iloisia, että myös kotimaista palvelua ja ekologisuutta arvostavat perheet ovat löytäneet helppokäyttöisen palvelumme, kertoo toimitusjohtaja Matti Hänninen.

Uuden hybridin saa käyttöönsä parilla painalluksella ympäri vuorokauden.

Go now! tarjoaa tällä hetkellä pääkaupunkiseudun edullisinta käyttöaikaa kaluston koostuessa kokonaisuudessaan uusista ja vähäpäästöisistä täyshybridiautoista. Palvelun hinta muodostuu pelkästään käytön perusteella eikä palvelussa ole lainkaan kuukausi- tai rekisteröitymismaksuja. Yksi minuutti ajoa yhteiskäyttöautolla maksaa 0,47 euroa sisältäen polttoaineet ja kaikki autoilun kustannukset. Auton voi lisäksi pysäköidä huoletta asioinnin ajaksi ilman pysäköintimaksuja. Sovellus laskee ajon aikaisen pysähtymisen aikana minuuttihinnan automaattisesti 0,10 euroon.

Uusi liikkumismuoto muokkaa käyttäytymistottumuksia yhä laajemmalla palvelualueella

Auton varaaminen suoraan kadun varrelta on helppoa, sillä sovellus näyttää käyttäjän läheltä löytyvät autot ja sopivan kulkupelin saa käyttöönsä heti muutamalla painalluksella. Perillä auto pysäköidään palvelualueen sisälle tai ennalta varatulle paikalle. Palvelualueena on Helsingin kantakaupunki sekä valitut pisteet Vantaalla ja Espoossa. Yhteiskäyttöautoja löytyykin esimerkiksi ostosmahdollisuuksien läheltä Vantaan Jumbosta sekä hyvien kulkuyhteyksien varrelta Espoon Tapiolasta ja Espoon keskuksesta. Uusina alueina mukaan ovat tulleet Espoon pysäköintimahdollisuuksien parannuttua myös Leppävaara, Otaniemi ja Matinkylä.

– Pääkaupunkiseudulla asuvilla on nyt mukavat oltavat, kun omaan liikkumispalettiin voi valita yhteiskäyttöauton, kaupunkifillarin sekä jonkin julkisista liikennevälineistä. Palvelumme kuitenkin skaalautuu helposti muihin kaupunkeihin ja tulemme tarjoamaan helppoa kotimaista liikkumispalvelua kaikille suomalaisille kunhan muutkin kaupungit sen mahdollistavat pysäköinnin puolesta, päättää Hänninen.

24 Rental Network Oy 24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä 100 % kotimaisessa omistuksessa oleva yritys. Yritys toimii yhteistyössä kaupunkien, liikennelaitosten sekä asumis- ja liikkumispalveluita tuottavien yritysten kanssa. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on alan markkinajohtaja Suomessa tarjoten yli 200 yhteiskäytössä olevaa ajoneuvoa jo yli 20 paikkakunnalla. Go now! täydentää palvelutarjontaa erityisesti kaupunkilaisten tarpeisiin suunnitellulla palvelulla.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Matti Hänninen puh. 09 42451481 sähköposti: matti (at) gonow.fi