Suomen ensimmäinen minuuttiveloituksella autoja tarjoava go now! laajentaa toimintaansa ja virtaviivaistaa hinnoittelua vuosipäivänään

  Kotimainen go now! uudistaa ja laajentaa palveluaan toimittuaan pääkaupunkiseudulla vuoden ajan. Minuuttihinnoitellun täyshybridin saa jatkossa käyttöön myös koko perheen kuljettavana farmarina ja hinnoittelu on virtaviivaistettu sekä laskettu eurooppalaiselle tasolle. Puhelimella käyttöönotettavat autot palvelevat kaupunkilaisia vuoden jokaisena päivänä aina kun tulee tarve siirtyä paikasta toiseen. Auton varaaminen suoraan kadun varrelta on helppoa, sillä sovellus näyttää käyttäjän läheltä löytyvät autot ja sopivan kulkupelin saa käyttöönsä heti muutamalla painalluksella. Perillä auto pysäköidään palvelualueen sisälle tai ennalta varatulle paikalle. Palvelualueena on Helsingin kantakaupunki sekä valitut pisteet Vantaalla ja Espoossa. Yhteiskäyttöautoja löytyy esimerkiksi ostosmahdollisuuksien läheltä Vantaan Jumbosta sekä hyvien kulkuyhteyksien varrelta Espoon Tapiolasta ja Espoon keskuksesta.

Ekologinen hybridi korvaa perheen kakkosauton

Go now! on maailman ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu jonka koko kalusto on koostunut täyshybrideistä. Ekotehokkailla täyshybrideillä jopa 50 % matkanteosta onnistuu sähköllä ilman tarvetta lataamiselle. Nyt saataville tulevat 40 uutta Toyota Auris Hybridiä kahdella eri korimallilla vastaavat entistä useampaan käyttötarpeeseen. Farmarimalli korvaa perheen kakkosauton ja kaupungissa helposti sukkuloiva hatchback kuljettaa vaikkapa kollegat kimppakyydillä palaveriin.

– Kalustoon on toivottu enemmän valinnanvaraa ja jatkossa tarjoamme autoja kolmessa eri kokoluokassa. Ekologisuus on tärkeä asia sekä meille, että asiakkaillemme ja olemme päättäneet jatkaa hybrideillä niiden vähäpäästöisyyden sekä helppokäyttöisyyden vuoksi. Markkinoilla olevat pienet diesel-autot pienhiukkaspäästöineen eivät mielestämme ole kestävä vaihtoehto kaupunkiympäristöön ja toisaalta täyssähköautot eivät latausverkoston rajallisuuden takia pysty vielä palvelemaan kaikkia asiakkaidemme tarpeita, kertoo toimitusjohtaja Matti Hänninen.

Helppoa liikkumista edullisella minuuttihinnalla

Palvelun käyttö on huoletonta, sillä ajaessa ei tarvitse huolehtia polttoaine- tai pysäköintikuluista kaikkien autoilun kustannusten sisältyessä minuuttihintaan. Palvelun käyttäjät maksavat ainoastaan toteutuneen käytön mukaan eikä käytölle ole kuukausimaksuja. Uudistuksessa hinta yhdenmukaistuu kaikille käyttäjille ja laskee alkuperäisestä 0,58-0,72 euron minuuttihinnasta huomattavasti.

– Ensimmäisen toimintavuoden suurten investointien helpottaessa laskemme palvelun minuuttihinnan 0,47 euroon kevään aikana kaikille käyttäjillemme. Tämä on mahdollista, koska koko palvelumme on kotimaista tuotantoa eikä asiakkaiden rahaa siten valu ulkomaisille päämiehille, täsmentää Hänninen.

Keskimäärin go now! -autoilla ajetaan lyhyitä, noin kahdenkymmenen minuutin matkoja. Palvelu mahdollistaa auton käyttämisen myös asiointiin, sillä sovellus ottaa automaattisesti huomioon myös ajan, jonka auto on pysähdyksissä ja laskee minuuttihinnan 10 senttiin pysäköinnin ajaksi.

– Olemme aloittaneet menestyksekkäästi pääkaupunkiseudulla, mutta palvelumme skaalautuu helposti myös muihin Suomen kaupunkeihin. Jo lähitulevaisuudessa autoillamme voidaan myös siirtyä kaupungista toiseen kimppakyydeillä ja kuljettaa tavaroita. Vuonna 2017 asiakas ajaa vielä itse, mutta tämä voi muuttua nopeammin kuin uskommekaan, päättää Hänninen.