Minuuttihinnoitellut yhteiskäyttöautot koko Suomeen – nyt vuorossa Espoo

  Yhteiskäyttöiset go now! -kaupunkiautot ovat nyt saatavilla entistä laajemmin. Keväällä Helsingissä aloittanut palvelu on aiemmin laajentunut Vantaalle ja nyt Espooseen. Seuraavana vuorossa on muu Suomi, jossa yhteiskäyttöautoilla on merkittävä rooli julkisen liikenteen täydentäjänä ja liikenneyhteyksien takaajana erityisesti tulevaisuudessa. Go now! on minuuttiveloitteinen auto, jonka saa käyttöönsä helpolla sovelluksella ilman ennakkovarausta. Yhteiskäyttöiset kaupunkiautot ovat käytettävissä vuorokauden ympäri. Palvelun käyttö on huoletonta, sillä ajaessa ei tarvitse huolehtia polttoaine- tai pysäköintikuluista kaikkien autoilun kustannusten sisältyessä hintaan. Sovellus näyttää lähistöllä olevat, vapaat autot ja kaikki auton varaamisesta omaan käyttöön ja auton ovien avaamiseen hoituu sovelluksella. Palvelun käytössä on ekotehokkaita täyshybridejä ja jopa 50 % matkanteosta onnistuu sähköllä ilman tarvetta latauspisteille.

Yhteiskäyttöisellä kaupunkiautolla Espoosta Helsinkiin seutulippua halvemmalla

Go now! on erinomainen vaihtoehto palaveriin meneville kollegoille, perheelle tai vaikkapa kaveriporukalle. Esimerkiksi yhdensuuntainen matka Espoon Tapiolasta Helsingin Meilahteen maksaa kimppakyytiä hyödyntämällä jopa alle 2 euroa per matkustaja. Sovellus ottaa automaattisesti huomioon myös ajan, jonka auto on pysähdyksissä ja laskee minuuttihinnan kymmenesosaan alkuperäisestä. Tämä mahdollistaa palvelun kustannustehokkaan käytön kaupassa asioidessa tai harrastuksiin kulkiessa.

Useimmiten palvelua käytetään noin kymmenen minuutin nopeisiin siirtymisiin. Aiempi laajentumisemme Vantaalle näkyy kuitenkin jo nyt reiteissä kun palaveriliikkujat ja vapaa-ajan harrasteisiin kulkijat ovat huomanneet palvelumme vastaavan tarpeisiinsa. Odotamme saman trendin näkyvän myös vahvasti autoistuneessa Espoossa, jossa palvelumme on erinomainen vaihtoehto kakkosautolle, kertoo toimitusjohtaja Matti Hänninen.

Pysäköintipaikkojen puute hidastaa yleistymistä

Helsingin keskustassa kaupunkiauton voi pysäköidä kantakaupungissa asukaspysäköintiluvan oikeuttamille paikoille. Vantaalla auton saa käyttöönsä mm. Jumbosta, Technopoliksesta ja Aviapoliksen asemalta. Espoossa autot tulevat saataville mm. Q-Parkin Tapiola Parkin pysäköintialueelta, jonka keskeisen sijainnin ja paikkojen hyvän saatavuuden ansiosta auton käyttöönotto nopeutuu merkittävästi.

Yhdensuuntaisten matkojen lisäksi yhteiskäyttöautoilun perustana on se, että useimmiten auton löytää lähikorttelista ja sen saa käyttöönsä heti. Käytännössä tämä vaatii kaupungeilta muutosta pysäköinti- ja kaavoituspolitiikkaan. Päästäksemme palvelemaan myös Espoossa asuvia ja siellä asioivia ihmisiä emme kuitenkaan voineet loputtomiin odotella virkamiesten jahkailua. Päädyimmekin ratkaisemaan laajentumistamme hidastavaa pysäköintihaastetta kumppanimme kanssa, toteaa Hänninen.