Minuuttihinnoitellut yhteiskäyttöautot koko Suomeen – nyt vuorossa Oulu

Go now! -yhteiskäyttöautot ovat saatavilla myös Oulussa kesäkuusta alkaen. Kaksi vuotta sitten Helsingissä aloittanut palvelu on aiemmin laajentunut Vantaalle ja Espooseen. Nyt vuorossa on Oulu, jossa Suomeen kehitetty kotimainen palvelu tulee yhteiskäyttöautoillaan täydentämään julkista liikennettä ja mahdollistamaan ekologisempaa liikkumista.

Go now! on minuuttiveloitteinen liikkumispalvelu, josta auton saa käyttöön ympäri vuorokauden helpolla sovelluksella ilman ennakkovarausta. Käyttö on huoletonta, sillä ajaessa ei tarvitse huolehtia polttoaine- tai edes pysäköintikuluista kaikkien autoilun kustannusten sisältyessä hintaan. Sovellus näyttää lähistöllä olevat, vapaat autot ja kaikki auton varaamisesta omaan käyttöön ja auton ovien avaamiseen hoituu sovelluksella. Auton voi ajon päätteeksi palauttaa haluamaansa paikkaan palvelualueen sisällä, joka mahdollistaa yhdensuuntaiset matkat kaupungissa.

– Yhteiskäyttöautot mahdollistavat keskustan kehittämisohjelman mukaisen autottoman asumisen keskustan alueella. Toivomme, että uuden palvelun myötä oululaiset oppivat ajattelemaan liikkumistaan entistä enemmän matkaketjuna, jossa voidaan yhdistellä eri kulkumuotoja ja liikkumispalveluita samalle matkalle.

Toivomme myös, että muut kaupungit seuraavat Oulun viitoittamaa tietä uusien liikkumispalveluiden mahdollistamiseksi. Kiitämme uutta toimijaa rohkeudesta jalkauttaa uusi palvelu juuri Ouluun — ensimmäisenä kaupunkina pääkaupunkiseudun ulkopuolella, iloitsee Oulun kaupungin liikenneinsinööri Harri Vaarala.

Palvelussa on käytössä pelkästään ekotehokkaita, itselataavia, hybridejä joilla yli 50 % matkanteosta onnistuu sähköllä ilman tarvetta latauspisteille. Palvelua voi käyttää samalla tilillä kuin pääkaupunkiseudulla ja se mahdollistaa entistä paremmin matkustamisen julkiseen liikenteeseen tukeutuen eri puolilla Suomea.

– Oulu tunnetaan innovatiivisena kaupunkina, jossa on jo vakiintunut käyttäjäkunta toiselle palvelullemme 24Rentille. Oulun kaupunki näyttää pysäköintijärjestelyllään esimerkkiä liiketoimintamahdollisuuksien luojana ja uusien palvelujen mahdollistajana. Go now! – palvelualueen laajentuminen on merkittävä rajapyykki myös omalle lupauksellemme tuoda palvelumme kaikkiin kaupunkeihin joissa yhteiskäyttöautoilulle halutaan luoda toimintaedellytykset, kertoo 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.

24 Rental Network Oy

24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä 100 % kotimaisessa omistuksessa oleva yritys, jonka 24Rent-palvelussa on 300 yhteiskäytössä olevaa ajoneuvoa. Yrityksen minuuttiveloitteinen go now! -palvelu täydentää tarjontaa erityisesti kaupunkilaisten tarpeisiin suunnitellulla palvelulla.

Lisätietoja:

24 Rental Network Toimitusjohtaja Matti Hänninen puh. 09 4245 1481

Palvelun kokeilu- ja kuvapyynnöt: viestinta@gonow.fi

Kotisivu: www.gonow.fi

Yritysinfo: Lataa tästä (koko 1Mb)