Yhteiskäyttöauto ajoon seutulipun hinnalla uudesta liikkumispalvelusta

Kotimainen go now! tuo tästä päivästä lähtien minuuttihinnoitellut autot saataville helpoll puhelinsovelluksella Helsingissä. Ainutlaatuinen liikkumispalvelu mahdollistaa ensimmäisenä Suomessa yhdensuuntaiset matkat yhteiskäyttöautolla. Palvelun pilotointivaihe on jo käynnissä ja sovellus on nyt kaikkien käyttäjien ladattavissa sovelluskaupoista. Go now! toimii älypuhelinsovelluksella sekä Android että iOS-laitteissa ja palvelun käyttäjä saa yhteiskäyttöisen kaupunkiauton ajoon muutamalla napin painalluksella kellon ympäri silloinkin kun matkanteko muilla liikennevälineillä ei onnistu. Sovellus tarjoaa käyttäjälle aina reaaliaikaisen saatavuustiedon ja tarvittaessa auton voi varata käyttöönsä 15 minuuttia ennen matkaan lähtöä ilman lisäveloitusta. Autoa ei tarvitse tankata ja määränpäässä se pysäköidään ilmaiseksi sopivimmalle palvelun piiriin kuuluvalle alueelle seuraavaa asiakasta varten.

Automme tulevat liikkumaan asiakkaidemme mukana Helsingin keskustassa ja täydentämään julkista liikennettä. Sateisena päivänä matkaansa voi jatkaa näppärästi metroasemalta yhteiskäyttöautolla ja jättää auton määränpäässä seuraavalle käyttäjälle. Matkustajien määrä ei vaikuta hintaan, joten esim. työporukalle matka tulee jopa perinteistä reittisidonnaista joukkoliikennettä halvemmaksi. Ympäristösyistä suosittelen myös muille käyttäjille kyydin ja kustannusten jakamista, vinkkaa palvelun perustaja Matti Hänninen.

Kotimainen innovaatio mahdollistaa liikkumispalvelut ympäri Suomen

Palveluun ladataan ennalta käyttöaikaa tai annetaan valtuutus luottokorttiveloitukselle. Käyttöaika kuluu sitä mukaa kun yhteiskäyttöautolla ajaa. Palvelun käyttäjä maksaa käytöstä minuuttiperusteisesti vain siltä ajalta kun käyttää autoa. Polttoaine- tai pysäköintikuluista ei tarvitse huolehtia, sillä kaikki autoilun kustannukset sisältyvät hintaan. Esimerkiksi matka Helsingin Vallilasta Erottajalle maksaa noin 7-8 euroa. Pidemmät yli 150 km matkat taas veloitetaan pelkällä kilometrihinnalla, joka on verottajan vahvistamaa kilometrikorvausta pienempi. Edestakainen matka Helsingistä Lahteen saman vuorokauden aikana maksaa 70 euroa riippumatta perillä vietetystä ajasta.

Suunnitelmat palvelun laajentamiseksi ovat jo pitkällä. Kevään aikana tulemme julkistamaan ensimmäiset palvelualueen laajentumiset, sekä merkittäviä kumppanuuksia joiden avulla pystymme vastaamaan kysynnän nopeaankin kasvuun. Yhdessä kumppaniemme ja Suomessa kehitetyn tietojärjestelmämme ansiosta  pystymme tarjoamaan palvelua maailman ainoana toimijana myös suurkaupunkien ulkopuolella. Edelläkävijyyden ansiosta uskomme vakiinnuttavamme asemamme myös pääkaupunkiseudulla ennen monikansallisten yritysten saapumista markkinoille. Suunnitelmissamme on edelleen tilaa uusille innovaatioille ja kutsummekin kaikki ideoimaan kotimaisia uuden sukupolven liikkumispalveluita rajapintojamme hyödyntäen, kertoo Hänninen.